ВРЕГУЛЬОВУЄМО СТАВКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ПОДАТКІВ

За ініціативи земельного відділу Печенізької селищної ради 14 червня 2021 року відбулася робоча нарада з питань обговорення пропозицій до регуляторного акту зі встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на території Печенізької селищної ради. В нараді взяли участь старости сіл Печенізької селищної ради, члени постійної комісії з питань земельних відносин, охорони навколишнього природного середовища, будівництва та сільського господарства, юрист селищної ради.
Розробка регуляторного акту необхідна для встановлення регулювання господарських відносин на всій території громади, чіткого визначення ставок та пільг зі сплати земельного податку, які сприяють ефективному плануванню та наповненню місцевого бюджету.
Регуляторний акт впровадить єдину та прозору систему регулювання державної податкової політики на місцевому рівні, впорядковує механізм встановлення ставок земельного податку відповідно до чинного законодавства, враховує особливості соціально-економічної структури громади та зменшить податкове навантаження на окремі категорії громадян, установ та організацій, які потребують додаткових пільг зі сплати земельного податку.