ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ У ФОРМІ ЗУСТРІЧІ ПРЕДСТАВНИКІВ ГРОМАДСЬКИХ ІНІЦІАТИВ ТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

У ХОДІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ «ЗМІНИ В ГРОМАДІ ПОЧИНАЮТЬСЯ З ТЕБЕ»  25 ЧЕРВНЯ 2020 РОКУ ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ
У ФОРМІ ЗУСТРІЧІ ПРЕДСТАВНИКІВ ГРОМАДСЬКИХ ІНІЦІАТИВ ТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Метою заходу було проведення презентації та обговорення драфту дорожньої карти реформ реформаторської коаліції Печенізької громади, презентації коаліції по впровадженню реформ в громаді, підписання меморандуму про співпрацю (коаліційної угоди) представниками коаліції у громаді, затвердження дорожньої карти реформ.

На заході були присутні представники громадського сектору, місцевої влади. Під час круглого столу була представлена місцева реформаторська коаліція, до складу якої увійшли представники п’ятьох громадських ініціатив та організацій громади: організація ветеранів Печенізького району, Печенізька районна організація роботодавців, Печенізька районна спілки ветеранів Афганістану Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану, Печенізька районна жіноча організація «Берегиня». Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнського об’єднання «Діти війни — України» Печенізького району.

Представники вказаних організацій та секретар Печенізької селищної ради підписали Хартію (Меморандум) Печенізької Реформаторської Коаліції.

Представниками громадського сектору та Печенізької селищної ради була проведена презентація Дорожньої карти реформ Печенізької селищної громади, розробленої у рамках заходів проєкту «Зміни в громаді починаються з тебе». Абсолютною більшістю Дорожня карта реформи громади була затверджена. У ході обговорення секретарем селищної ради було запропоновано включити заходи, які передбачені Дорожньою картою реформ, у Програму соціально-економічного розвитку громади.

Також було висловлено бажання окремих представників громадського сектору про доповнення у подальшій роботі Дорожньої карти реформ блоком по економічному розвитку громади: надання підтримки у створенні сільськогосподарських кооперативів, проведення навчання підприємців-початківців у громаді тощо.

Довідка: Проєкт «Зміни в громаді починаються з тебе»  реалізується Чугуївською правозахисною групою в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.