Шановні жителі Печенізької громади! Дорогі ветерани!

Шановні жителі Печенізької громади! Дорогі ветерани!

Уже шість років поспіль як Україна долучилася до європейської традиції відзначення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня, у День пам’яті та примирення, ми згадуємо історичне минуле свого народу, героїчний подвиг тих, хто ціною свого життя завойовував для нас мир і свободу. 9 травня, у День Перемоги, низько вклоняємося тим, хто пройшов усі фронтові стежки і сьогодні разом з нами відстоює незалежність нашої держави.

Друга Світова показала приклади справжнього героїзму пересічних людей, які вибороли перемогу над нацизмом. Це була війна не за тоталітарну ідеологію, а за життя, мир та незалежність. Вона дала всьому людству важливий, хоча й трагічний урок: жодна ідеологія в світі не варта того, щоб відбирати життя людей.

У ці дні, коли Україна протистоїть новим викликам, переживає непрості воєнні часи та разом з усім світом бореться з пандемією, ми зобов’язані робити висновки з уроків нашої історії. І нам щиро хочеться, аби кожен з нас усвідомив, що на всіх етапах історичного розвитку не ворожнеча та протистояння, а саме єдність, порозуміння і примирення допомагали людству перемагати та долати труднощі. То ж сьогодні маємо об’єднатися не на розбіжностях минулого, а на платформі спільного майбутнього, де найбільша цінність – це людське життя.

У ці травневі дні низько вклоняємося всім, хто бився на фронтах, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував Україну.

І хоча карантин вніс корективи у традиційне відзначення Дня Перемоги, кожен з нас може вшанувати пам’ять загиблих героїв, перебуваючи вдома, а живих ветеранів війни привітати, здійснивши телефонний дзвінок або написавши листа.

Ми пам’ятаємо вас, дорогі ветерани, і цінуємо ваш подвиг. З нагоди Дня Перемоги щиро зичимо вам вам міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих років активного життя, миру та родинного затишку.

З повагою,
Печенізький селищний голова Олександр Гусаров, депутатський корпус селищної ради