Рятівники Печенізького району відзначають своє професійне свято

17 вересня своє професійне свято по всій Україні відзначають люди, які вмілими та професійними діями визволяють з біди тисячі людей, рятуючи найцінніше – людське життя.

Сьогодні о 10-й годині ранку на території Печенізького районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вишикувався увесь особовий склад частини на чолі з начальником Олександром Смирновим.

У цей святковий день на захід до рятівників прибули Печенізький селищний голова Юрій Мариненко, перший заступник голови районної державної адміністрації Михайло Никитченко, голова районної ради Лариса Ярова, настоятель Свято-Пребраженського храму Іоан Сорока, місцевий бізнесмен і меценат Андрій Шидич.

Немає сумніву, що професійні навички, сила духу, витримка, мужність, досвід допомагатимуть вам і надалі успішно втілювати у життя це гасло: “Запобігти. Врятувати. Допомогти”. Нехай постійно буде з вами міцне здоров’я, витримка та стійкість у нелегкій праці, світле родинне щастя та благополуччя, – зазначив у своєму виступі селищний голова Юрій Мариненко.

Від імені Печенізької громади, депутатського корпусу селищної ради Юрій Іванович подякував рятівникам за сумлінну працю та захист людського життя.

За побажанням самих рятувальників, селищний голова вручив колективу сертифікат на придбання мотопомпи та обладнання до неї, що допоможе МНС-никам здійснювати свої професійні обов’язки.

За сумлінну працю й високий професіоналізм Почесними грамотами та Подяками керівники районної ради та райдержадміністрації відзначили рятівників Олександра Голочалова, Анатолія Калашника, Євгенія Кравченка, Дмитра Ніколенка, Руслана Русанова. Михайло Никитченко та Лариса Ярова вручили вогнеборцям цінний подарунок – пожежний ствол. Андрій Шидич вручив рятівникам ліхтарі. Настоятель Свято-Преображенського храму смт. Печеніги здійснив православний обряд освячення вогнеборців та пожежних машин.

Нехай кожен день вашого життя, шановні рятівники, буде світлим, сонячним і дарує радість життєвих перемог!