П’ятницьке відзначило своє іменинне свято – День села

21 вересня, в день великого православного свята Різдва Пресвятої Богородиці, село П’ятницьке відзначило своє іменинне свято – День села
І хоча село є одним з найменших по-чисельності його жителів, родинне свято відзначили, як кажуть, всім гуртом, від малого до великого. До його підготовки долучилися і Печенізька селищна рада, і п’ятничани, й гості, керівники району та депутати різних рівнів. Минулоріч за ініціативи Печенізького селищного голови Юрія Мариненка й депутатів селищної ради День села у П’ятницькому провели вперше, і свято вдалося на славу. Тож вирішили і надалі не відступати від започаткованої традиції.
З найщирішими вітаннями та побажанням миру, добра, благополуччя, добробуту як селу, так і кожному його жителю звернувся Печенізький селищний голова Юрій Мариненко. Юрій Іванович цінними подарунками відзначив активних мешканців громади та привітав родину, де нещодавно народилося малятко.
З вітальними словами звернулася до сільчан голова районної ради Лариса Ярова, пригостивши кожного, хто завітав на свято, смачними паляницями.
Свій подарунок направив сільській дітворі Дмитро Шенцев, народний депутат України. Протягом свята дітвора залюбки насолоджувалася дитячими атракціонами. Окрім того, народний депутат передав сільській дітворі набори для творчості, які будуть використані на заняттях художнього гуртка.
Працівники районного Будинку культури просто неба організували для сільчан фотовиставку з історії району та села П’ятницьке. Учасники художньої самодіяльності РБК і центру дитячої та юнацької творчості підготували творчу концертну програму.
Активну участь в організації та проведенні Дня села П’ятницьке взяли директор СТОВ «Печенізьке» Борис Калиновський, а також його мешканці Євдокія Шматько, Едуард Корнейко, Олександр Гайдар, Віталій Сомов, Олександр Ребров, Борис Тимонін, Лариса Балабай.
Цікаві конкурси та змагання, розіграш лотереї, святкова родинна вечеря за одним столом просто неба – завдяки спільним зусиллям на майданчику біля сільського клубу цього дня дійсно було щиро, затишно й родинно.