ПРОВЕДЕНО БІЗНЕС-КОНФЕРЕНЦІЮ «ПЕЧЕНІЗЬКА ГРОМАДА ДРУЖНЯ ДО БІЗНЕСУ. ІНСТРУМЕНТИ ПІДРИМКИ БІЗНЕСУ В ГРОМАДІ»

З ЧОГО ПОЧАТИ СВІЙ БІЗНЕС? ЯК ЙОГО ПРОСУВАТИ? ЯКІ Є ЕФЕКТИВНІ ІНСТРУМЕНТИ З РЕКЛАМИ ТА ПРОДАЖУ ВЛАСНОЇ ПРОДУКЦІЇ? ЯК ГРОМАДА МОЖЕ ДОПОМОГТИ БІЗНЕСУ РОЗВИВАТИСЯ?

Про це та багато іншого говорили з підприємцями під час бізнес-конференції.

«Ми проводимо не одноразову акцію, а запускаємо довгостроковий проєкт, який передбачає серію заходів та впровадження інструментів з підтримки бізнесу в громаді. Сьогодні ми створили майданчик для діалогу, аби наші підприємці дізнавалися про існуючі можливості старту чи розвитку власної справи, могли залучати додаткове фінансування та інвестиції. А головне, для побудови довіри між місцевою владою та підприємцями, – говорить Олександр Гусаров, Печенізький селищний голова. Наш головний пріоритет – це економічний розвиток громади, саме тому ми створюємо комфортні умови для розвитку бізнесу, активізації підприємницької ініціативності».

Присутнім була презентована частина соціально-економічного аналізу Печенізької громади. Тетяна Гутовець, начальник відділу економічного розвитку, запропоновала взяти участь у розробці Стратегії розвитку громади до 2027 року шляхом проходження анкетування та надання конкретних пропозицій.

Також було презентовано інструменти підтримки бізнесу, які планується запровадити в громаді. Створення бізнес-центру, активізація сфери туристичних послуг, створення туристичного маршруту, допомога у залученні грантових коштів, розробка інвестиційного паспорту громади та інші можливості для бізнесу презентувала Олена Ярішова, спеціаліст відділу економічного розвитку.

Юридичну консультацію про спрощені процедури з реєстрації та ведення бізнесу за допомогою застосунку «Дія» надав Владислав Лазько, начальник відділу юридичного та кадрового забезпечення.

Професійний експерт з маркетингу Владислав Нікітенков розглянув ефективні інструменти маркетингу, розповів як просувати свій бізнес, які найбільш підходящі онлайн-платформи використовувати. Під час діалогу він надавав конкретні поради бізнесменам враховуючи саме їх специфіку діяльності.

Ігор Тимбота, топ-менеджер провідного деревообробного підприємства, поділився своєю історією успіху та надав поради підприємцям-початківцям.

Під час діалогу було визначено теми, які хвилюють підприємців та з яких сфер фахівців запросити для наступної зустрічі.