Печенізька селищна рада залучає ресурси з різних джерел для розвитку громади

Розглядаючи питання розвитку територіальної громади селища Печеніги та сіл Кицівка, П’ятницьке і Приморське, Печенізька селищна рада залучає та використовує різні ресурси.

Декілька років тому селищну раду запросили до участі в роботі Асоціації міст України, яка є добровільним неприбутковим об’єднанням міських рад, що створене ними з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень. Співпраця з Асоціацією стала досить цікавою та корисною в питаннях обміну досвідом, участі в різних семінарах, наданні правової підтримки.

Розуміючи, що сприяння Асоціації на державному рівні може бути корисним і в питаннях виділення коштів з державного бюджету для розвитку Печенізької громади, селищний голова Юрій Мариненко в минулому році звернувся до її керівництва, а нещодавно і до Президента України Володимира Зеленського, аби отримати фінансову підтримку для розвитку Печенізької громади.

Чесно кажучи, особливо й не розраховув на те, що така підтримка можлива, але маючи хоч невеликий, та все ж досвід на посаді селищного голови, розумію, що потрібно, як кажуть, стукати в усі двері. На щастя, Печенізьку селищну раду почули. Наразі нам повідомили, що селищний бюджет отримує з державного бюджету кошти в сумі 4 мільйони 738 тисяч гривень для потреб, про які ми просили, а саме, для розвитку селища Печеніги. Це буде придбання багатофункціональної техніки, що дасть нам можливість використовувати її як для обкосу, погрузки, так і для снігоприбирання, розкидання піщаних сумішей взимку тощо. Сподіваємось, що за ці кошти також приведемо до ладу тротуари хоча б у центрі селища, придбаємо та встановимо дитячий ігровий комплекс у дитсадку, де виховується 120 дітей, вирішимо інші серйозні проблеми. Питань та проблем в громаді дуже багато, але ми працюємо над їх вирішенням. Будемо наразі активно інформувати мешканців громади про роботу Печенізької селищної ради з цих та інших питань, – інформує Печенізький селищний голова Юрій Мариненко.

На пленарному засіданні 51 сесії Печенізької селищної ради, яка відбулася 6 вересня 2019 року, депутатським корпусом ухвалено рішення щодо внесення змін до селищного бюджету у зв’язку із надходженням вказаних коштів.