ПЕЧЕНІЗЬКА СЕЛИЩНА РАДА РОЗПОЧАЛА РОБОТУ З ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПЕЧЕНІЗЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

16 вересня 2021 року під головуванням селищного голови Олександра Гусарова відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії Печенізької громади.

До складу робочої групи увійшли представники виконкому селищної ради, підприємств, установ, організацій, депутати селищної ради, підприємці.

СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ – ЦЕ ФУНДАМЕНТ ПОЗИТИВНИХ ЗМІН ДЛЯ ГРОМАДИ, – звернувся до учасників робочої групи Олександр Гусаров. – Це ключовий інструмент місцевого розвитку, що має стати основним орієнтиром для планування напрямків розвитку громади, а також для визначення критеріїв відбору окремих проєктів з метою реалізації стратегічних цілей. Стартуємо спільними і власними зусиллями. Під час цієї важливої роботи також враховуватимемо та будемо використовувати досвід інших громад і рекомендації досвідчених фахівців. Селищний голова зазначив, що до кінця 2021 року громада повинна відпрацювати й прийняти цей важливий документ, пройшовши необхідні етапи та врахувавши при цьому думку усіх зацікавлених сторін – жителів, фахівців різних галузей, представників бізнесу, громадських організацій.

Олександр Гусаров наголосив на особливій важливості написання Стратегії, що дозволить згуртувати жителів громади, підкреслити унікальні ресурси Печеніжчини, допоможе залучити інвесторів, а також відкриє додаткові можливості для залучення внутрішніх і зовнішніх ресурсів.

Координацію роботи з розробки Стратегії розвитку громади покладено на відділ економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та комунальної власності селищної ради.

Керівник відділу Тетяна Гутовець та спеціаліст Олена Ярішова ознайомили присутніх з основними аспектами розробки Стратегії розвитку громади, послідовністю етапів процесу планування, а також питаннями щодо організації процесу збору даних та проведення соціально-економічного аналізу стану громади, проведення опитування підприємців, мешканців громади.

Відсьогодні члени робочої групи включились в процес розробки стратегічного документу.

Найближчим часом розпочнеться проведення анкетування населення, яке забезпечить широке вивчення громадської думки жителів населених пунктів громади та буде враховане у процесі формування Стратегії.

ПОПЕРЕДУ – ВАЖЛИВА РОБОТА ДЛЯ НАШОЇ ГРОМАДИ.

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ВСІ!

РАЗОМ ЗМОЖЕМО!