ОРГАНІЗАЦІЯ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ПО МАРШРУТАХ ПЕЧЕНІЗЬКОЇ ГРОМАДИ ТА ДО МІСТ ЧУГУЄВА Й ХАРКОВА

Для детального обговорення всіх проблемних питань, пов’язаних з темою автобусного сполучення в Печенізькій об’єднаній територіальній громаді, селищним головою Олександром Гусаровим були запрошені керівники підприємства «ФОП Рябініна С.В.», яке здійснює пасажирські перевезення в Печенізькій ОТГ, – Олексій Рябінін та Олександр Степанов. Робоча нарада відбулася за участі Юрія Мариненка – першого заступника селищного голови та Владислава Лазька – начальника відділу юридичного та кадрового забезпечення ради.

Як зазначив Олександр Гусаров, протягом півторамісячного терміну роботи на посаді голови до нього постійно надходять звернення від жителів громади, які скаржаться на роботу підприємства. Ці скарги стосуються перевезень пільгового контингенту, зміни розкладу руху автобусів, зміни маршрутів, претензій до водіїв автобусів, інших питань.

В свою чергу, керівники підприємства пояснюють такі претензії з боку пасажирів і тим, що нинішні карантинні умови, як і в усій країні, відчутно вдарили й по бізнесу, пов’язаному з перевезеннями пасажирів. Значне зменшення пасажиропотоку по селах громади привело до того, що деякі рейси стали збитковими й перевізник був вимушений, приміром, з’єднати два рейси, сіл Артемівка та Новий Бурлук, в один.

Окрім того, Олександр Гусаров висловив занепокоєння тим, що багато жителів нашої громади, користуючись послугами Чугуївської центральної районної лікарні чи інших служб, розташованих у місті Чугуєві, зазнають труднощів у поїздках до Чугуєва. Тому під час наради було ініційовано вивчення питання створення окремого короткого маршруту до міста Чугуєва й назад.

Також під час робочої наради керівник громади та керівники автобусного підприємства домовились про підготовку окремої Програми, яка передбачатиме введення спеціальних талонів для видачі їх пільговим категоріям населення. Такі персональні талони будуть давати право пільговикам на декілька поїздок протягом місяця.

Висловлюючи побажання жителів Печенізької громади, Олександр Сергійович акцентував увагу учасників наради на тому, що автобусні перевезення потрібно повернути на той рівень, який демонстрував перевізник декілька років тому, як тільки почав надавати послуги на Печеніжчині.

Робота по вдосконаленню маршрутів, розкладу руху автобусів, врахуванню побажань жителів громади та співпраці з ФОП Рябініна С.В. продовжується.