ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ЗАХОДИ ВПРОВАДЖУЮТЬСЯ В МЕРЕЖІ ВУЛИЧНОГО ОСВІТЛЕННЯ

🔳Селищний голова Олександр Гусаров відмічає, що питання модернізації вуличного освітлення є актуальним для всієї України, і Печенізька громада не є винятком:

☑-Нам треба вчитись заощаджувати та втілювати у життя енергозберігаючі заходи. У системі зовнішнього освітлення плануємо поступово перейти на високоефективні світлодіодні світильники, що дозволить зекономити до 40% електроенергії, раціонально використовувати кошти місцевого бюджету. Застарілі лампи розжарювання споживають електроенергії в 10 разів більше, ніж сучасні прилади освітлення – світлодіодні світильники. Враховуючи невпинне підвищення тарифів на електроенергію, суми за споживання електроенергії й надалі зростатимуть. Тому впровадження ефективного енергозберігаючого освітлення – один з тих пріоритетів, які маємо ставити перед собою. Встановимо сучасні світильники спочатку в центральній та більш людній частині селища Печеніги, на площі та частково по вулиці 1-го Травня. Потім прийматимемо рішення й будемо рухатись далі. Таким чином, зможемо заощаджувати електроенергію та водночас розширювати мережу освітлення за рахунок зекономлених коштів.

☑Наразі у центральній частині селища Печеніги встановлюються нові світлодіодні вуличні світильники Maxus потужністю 100 w.

☑Світильники мають високий коефіцієнт потужності, захищені від пилу та вологи, мають широкий діапазон робочої напруги і робочої температури навколишнього середовища.

☑Термін служби освітлювального приладу – 25 000 годин, гарантія від виробника – 2 роки.