З 77-ю річницею визволення, Печенізька громадо!

Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни!
Шановні жителі Печенізького району!


10 серпня 1943 року назавжди вписаний в історію селища Печеніги як пам’ять про велику подію – визволення Печеніг від фашистських загарбників у роки Великої Вітчизняної та Другої Світової війни.

Сімдесят сім років тому в ході запеклих і кровопролитних боїв ворог був вигнаний з печенізької землі, а складні військові операції увінчалися успіхом. З історії Печенізького краю ми знаємо, що тут, на Печеніжчині, нашу землю батьки й діди захищали та боронили двічі, два рази вона була окупована фашистами. Архівні дані свідчать, що з тієї війни додому не повернулося майже п’ять тисяч печеніжців. Війна прийшла тоді в кожну хату, залишивши після себе горе й скорботу.

Ми, нинішнє та наступні покоління, у вічному боргу перед тими, хто стікав кров’ю на полях битв, замерзав в окопах, горів у танках, хто чотири страшних роки ділився один з одним останнім шматком хліба, останньою сорочкою.

Низький уклін і мертвим, і живим солдатам Великої Вітчизняної! Уклін вам, герої праці, хто ніс важку трудову вахту в заводських цехах і на колгоспних полях, рив окопи, випікав хліб, робив снаряди для фронту, лікував поранених у шпиталях та піднімав країну з розрухи.

Нехай життя кожної родини Печенізького краю буде наповнено добром, любов’ю та душевним теплом, радістю й надією на краще, а час приносить тільки гарні позитивні зміни!

З 77-ю річницею визволення, Печенізька громадо!

Печенізький селищний голова ЮРІЙ МАРИНЕНКО,
депутатський корпус селищної ради