В селищі Печеніги встановлено систему відеоспостереження

Це аналітична система оповіщення та обробки даних, що надходять з IP-відеокамер. Вона автоматично відслідковує та аналізує відеоінформацію, зафіксовану камерами в режимі реального часу, та має ряд функцій.

– Питання, яке наразі впроваджує Печенізька селищна рада, є досить актуальним та необхідним, – коментує Печенізький селищний голова Юрій Мариненко. – Після тривалої роботи нам вдалося розпочати втілювати в життя цей суспільно важливий проект. Система дозволить значно підвищити безпеку печеніжців, забезпечити громадський порядок, профілактику правопорушень, допоможе правоохоронцям у їх роботі.

Наразі в селищі встановлено шість відеокамер, які охоплюють центральну площу селища Печеніги, дитячий майданчик, територію, прилеглу до будівлі селищної ради. Окрім того, три окремі камери націлені на перехрестя вулиці Незалежності та провулку Б.Хмельницького, перехрестя вулиці Незалежності та провулку Незалежності, а також внутрішній двір між багатоквартирними будинками №38 та №40 по вул. Незалежності.

Юрій Мариненко наголошує, що завдяки встановленому відеоспостереженню, вже декілька разів вдалося розшукати порушників правопорядку, з якими проведено роботу та прийнято відповідні міри.

За інформацією Печенізького селищного голови, в подальшому планується розширення мережі відеоспостереження, збільшення кількості відеокамер.

Доступ до інформації, зафіксованої камерами, матимуть працівники відділу поліції.

Переглянути он-лайн кілька камер відеоспостереження можна за посиланням:
tv.istec.net.ua/?fbclid=IwAR2ZpFNyTQX5oOAg8UBDhRE-TtYkTFW6ABTJTevsyoOaBJYdwN3-_m5qJQU