В Печенізькому дитсадку №1 урочисто відкрито міні-проект

В Печенізькому дитсадку №1 урочисто відкрито міні-проект обласного конкурсу «Разом у майбутнє», завдяки якому капітально відремонтовано харчоблок.

Колективу дитсадка, який перебуває в підпорядкуванні Печенізької селищної ради, урочисто вручено сертифікат переможця конкурсу Харківської обласної ради «Разом у майбутнє».

Аби здійснити цю урочисту місію, в дитсадок завітали Печенізький селищний голова Юрій Мариненко, депутат Харківської обласної ради Олександр Гусаров, голова районної ради Лариса Ярова.

Найбільший дитячий садочок Печенізького району був відкритий у 1960 році. В ньому виховується наразі 100 дошкільнят та працює 30 чоловік педагогів і техперсоналу.

Реконструкції харчоблоку не було з моменту відкриття, хоча, звичайно, тут проводилися щорічні ремонтні роботи та, за необхідністю, вирішувалися питання технічного оновлення.

За рішенням Печенізької селищної ради, у 2019 році був розроблений проект модернізації та ремонту харчоблоку із можливістю залучення коштів з різних джерел. Проектна робота на суму біля 300 тис. грн. була представлена до участі в обласному конкурсі «Разом у майбутнє», де й була визнана однією з переможниць. До загального кошторису долучені кошти обласного бюджету, які склали 50% від загальної суми, селищного бюджету – 45%, а також кошти громадської організації – 5%.

За ці кошти у харчоблоці створено умови якісного та безпечного приготування їжі для забезпечення всіх учасників навчально-виховного процесу раціональним безпечним та якісним харчуванням.

Тут відреставровано стіни, укладено нову плитку, придбано меблі, мийки, умивальник, стелажі, столи, встановлено вентиляційне обладнання, замінено електропроводку, укладено новий водопровід та зроблено освітлення.

Спілкуючись з виконуючою обов’язки завідувачки закладу Ларисою Сазоновою, кухарями Надією Балабай і Ольгою Медведєвою та вихователями й нянями дитсадка, селищний голова Юрій Мариненко відзначив, що здорове харчування є основою для здоров’я дітей, і саме тому велику увагу селищна рада в 2019 році приділила саме цьому проекту. Печенізький селищний голова побажав безпечного й приємного приготування смачних страв для малечі.

Також було відзначено, що для перемоги в конкурсі чимало зусиль докладено колективами селищної ради та дитячого садочка, завдяки яким кухня дитсадка перетворилася на мрію для поварів.