В ПЕЧЕНІЗЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ РАДІ ПОЧАЛА ПРАЦЮВАТИ РОБОЧА ГРУПА З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ТА ЕФЕКТИВНОГО ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ ВСІХ ФОРМ ВЛАСНОСТІ ТА НАПОВНЕННЯ МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ

Робоча група, утворена за ініціативи Печенізького селищного голови Олександра Гусарова, відповідно до Земельного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», провела своє перше установче засідання 15 лютого.

У роботі засідання робочої групи взяли участь фахівці Харківського управління Головного управління ДФС у Харківській області Артур Проскурін, Ігор Голодяєв, керівник відділу юридичного та кадрового забезпечення Владислав Лазько, фахівці земельного відділу селищної ради Максим Мариненко та Юлія Сокол, керівник відділу у Печенізькому районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Ірина Штаненко та старости громади.

Як зазначив Олександр Гусаров, одним із важливих джерел доходів селищного бюджету Печенізької громади є податки і збори. Формування значної частини доходів громади знаходиться у прямій залежності від того, наскільки ефективно робоча група зможе організувати весь комплекс робіт по взаємодії з платниками податків, у тому числі, з питань земельного податку, орендної плати, інших платежів. Кожен власник та орендар повинен бути чесним із громадою, сплатити податки і, як кажуть, спати спокійно, а громада в той час отримає більше фінансів для своєї економічної спроможності.

Серед проблем, які було окреслено, названо низку питань, якими робота група займатиметься в першу чергу, в тому числі аналіз договорів оренди земель, інших документів сільгосппідприємств, фермерських господарств, одноосібників та їх відповідність фактичному користуванню земельними ділянками та проведення претензійної роботи з боржниками.

Своєчасна сплата податків юридичними та фізичними особами й повна деталізація в питаннях використання кожного гектара землі громади – така головна задача фахівців, старост з метою отримання фінансового ресурсу, який дозволить забезпечувати життєдіяльність та розвиток Печенізької об’єднаної територіальної громади.