В ПЕЧЕНІЗЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУВСЯ ТУРНІР ЛЮБИТЕЛІВ ШАХ, ШАШОК ТА «УГОЛКІВ»

06 березня відділ освіти, молоді та спорту Печенізької селищної ради зібрав на базі КЗ «Печенізький ліцей ім.Г.Семирадського» любителів шах, шашок, «уголків» Печенізької громади.

Турнір проходив відповідно до «правил гри в шахи ФІДЕ» із дотриманням епідеміологічних норм та техніки безпеки, а також із забезпеченням простору (дистанція між гравцями).

На гру попередньо було зареєстровано 14 мешканців смт Печеніги та села Новий Бурлук.

Турнір, який почався із жеребкування, проходив у теплій та дружній обстановці, що викликала багато позитивних емоцій.

По закінченню змагань головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Костянтин Житеньов кожному переможцю вручив заслужені нагороди.

ПЕРЕМОЖЦЯМИ ТУРНІРУ СТАЛИ:

І місце – Редько Микола Петрович

ІІ місце – Теслюк Дарина

ІІІ місце – Добрянський Євген

Інші гравці отримали дипломи учасників змагань.

Валентина Куц, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту, підсумувала проведений захід словами відомого вірменського шахіста Тиграна Петросяна, який закликав ніколи не жалкувати про час, відведений шахам, адже оригінальність і глибина шахового мислення допоможе кожному у житті, розширить ерудицію, навчить поєднувати своєрідні стратегічні плани з філігранною технічною майстерністю.

Хочеться зазначити, що такі заходи дуже цінні, адже вони не тільки сприяють зміцненню розумової єдності між різними поколіннями, а й несуть живе спілкування, передачу досвіду та популяризацію інтелектуальних ігор.

Маємо надію, що ця перша гра стане надалі доброю традицією, зоною розумового комфорту, зміцнить дружні стосунки між шахістами усіх куточків новоутвореної громади.