В Печенізькій громаді проведено тренування з силовими структурами щодо протидії терористичним угрупуванням та нападам на об’єкти критичної інфраструктури

Служба безпеки України продовжує тренування з силовими структурами щодо протидії терористичним угрупуванням та нападам на об’єкти критичної інфраструктури.

За легендою сьогодні вранці відбувся терористичний напад на греблю Печенізького гідровузла, у результаті чого порушено бетонні конструкції і є загроза прориву шлюзів та затоплення . За попередніми висновками у зону охоплення водою можуть потрапити до 15 населених пунктів Печенізької, Чкаловської, Малинівської, Новопокровської та Слобожанської селищних рад Зміївської та Чугуївської міських, де проживає близько двох тисяч людей.

Проведено термінове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та евакуаційної комісії селищної ради.

Було відпрацьовано заходи щодо оповіщення, евакуації та розміщення мешканців, утворення відповідного штабу для координації дій.

Визначено доручення керівникам спеціалізованих служб для ліквідації наслідків можливої надзвичайної ситуації та евакуації населення.