В ОПОРНІЙ ШКОЛІ ПЕЧЕНІЗЬКОЇ ГРОМАДИ ВСТАНОВИЛИ СУЧАСНУ АВТОМАТИЧНУ СИСТЕМУ ПОЖЕЖНОЇ СИГНАЛІЗАЦІЇ

Елементами пожежної сигналізації оснащена уся будівля ліцею ім. Г.Семирадського. В кабінетах, коридорах та інших приміщеннях встановлені відповідні датчики, теплові та димові сповіщувачі, ручні адресні сповіщувачі, гучномовці, комплекс оповіщення, пульт диспетчера, модуль виклику тощо. Дані про задимлення, загоряння чи значне підвищення температури одразу передаються на пульт диспетчера.

Облаштування пожежної сигналізації виконувало ТОВ “Охорона Мастерс Безпека”, яке виграло тендер на виконання цих робіт. Вартість проєкту становить три мільйони сімсот тисяч гривень.

За словами очільника Печенізької громади Олександра Гусарова, необхідні кошти виділено з обласного бюджету.

Нагадаємо: ще влітку минулого року із-за відсутності системи протипожежної безпеки існувала загроза закриття опорного закладу загальної середньої освіти – Печенізького ліцею ім. Г.Семирадського. Тоді, працюючи депутатом Харківської обласної ради, Олександр Гусаров, разом з іншими депутатами-колегами, прийняли рішення про вирішення проблеми за рахунок коштів обласного бюджету.

Як підкреслюють фахівці, що виконували роботи, обладнання об’єктів системи освіти засобами протипожежного захисту є доволі складним. Так як об’єкти в системі освіти є великими за площею, питання їх обладнання сигналізацією є затяжним, довготривалим та дороговартісним. Наразі це питання успішно вирішене.

Директорка ліцею Оксана Помиляйко зазначає, що сигналізація надзвичайно чутлива. Сьогодні система працює у тестовому режимі. На уроках охорони безпеки життєдіяльності школярам розповідають, як поводити себе у разі пожежі, а з учнями старших класів проводять додаткову роботу з цього приводу.

Тестуючи роботу системи, ми зімітували ситуацію пожежі, – пояснює начальниця відділу освіти, молоді та спорту Ольга Кизим – запалили спеціальну димову шашку та дали диму дістатися до сигнальної точки, система зреагувала та подала сигнал небезпеки.

Випробування проведено разом з фахівцями “Охорона Мастерс Безпека”. Наші діти в безпеці.

На жаль, загоряння будівель чи окремих приміщень шкіл та інших закладів не лише в Україні, – не рідкість. Тому заходи щодо попередження виникнення пожеж – один з найголовніших напрямків, на працює Печенізька селищна рада. Продовжуємо роботу в цьому напрямку, аби наші діти та дорослі виховувались, навчались, працювали та відпочивали в безпеці.