В КРАЇНІ МУЗИКИ

Серії літніх академконцертів вже стали традиційним святом в Печенізькій дитячий музичній школі. Вони підводять підсумкову межу після закінчення навчального року.
Вихованці школи демонстрували чудову гру на різних музичних інструментах. Викладачі ДМШ Л.І. Ракова, О.І. Семенчук, О.Л. Бабіч, І.М. Мирошник щиро привітали юних музикантів та подарували їм призи.

Окремим приємним підсумком минулого навчального року був онлайн-конкурс «Дистанційка», який під час карантинних обмежень вперше пройшов в Печенізькій ДМШ.
Цей конкурс став однією з ефективних форм стимулювання потреби в оновленні знань, творчого пошуку і удосконалення навичок володіння музичними інструментами.

Впродовж п’яти тижнів у конкурсантів була можливість готувати п’єси, етюди, твори крупної форми, навіть спробувати себе у ролі композиторів. Це стимулювало професійне самовдосконалення учнівської молоді і розвиток творчих здібностей наших дітей. Також учні готували одне одному завдання і теоретичні загадки. Тому колектив школи вважає, що цей конкурс стане доброю традицією в ній.

А попереду літні канікули. Діти підростуть, подорослішають, зміцніють. За цей час вони стигнуть скучити один за одним та за уроками творчості. І восени школа знову відчинить свої двері для всіх любителів музики.

За визначенням великого педагога В.Сухомлинського, «Музичне виховання – це не виховання музиканта, а, насамперед, виховання людини».