У Печенізькій громаді відзначили Хрещення Господнє. В Сіверському Донці освятили воду

18 та 19 січня Печенізька громада, як і вся Україна, відзначає одне з найважливіших свят християнства – Хрещення Господнє.

Із цим святом пов’язують Хрещення в Йордані Ісуса Христа, і християни вірять, що в цей день з півночі до півночі вода стає цілющою.

З нагоди великого релігійного свята Богоявлення Господнього у Свято-Преображенському храмі селища Печеніги відбулися Божественні літургії та освячення води. Для сільських жителів Кицівки, Приморського та П’ятницького святкові богослужіння та освячення води відбулися просто неба і провели їх протоієрей Іван Сорока та ієрей Ілля Сорока.

Печенізька селищна рада готувалася до свята Водохрещі заздалегідь. На березі річки Сіверський Донець облаштували локацію для освячення води та купання у водах Дінця, цьогоріч на новому, ще більш зручному місці.

Печенізьким селищним головою Юрієм Мариненком разом з дружнім колективом Печенізького комунального підприємства «Джерело» під керівництвом Людмили Рєзнікової разом з районними службами облаштовано кладку для купання, вогнище для зігріву, намет для переодягання, а також вогнища для приготування гарячих страв та напоїв.

Організацію та проведення свята підтримали перший заступник голови Печенізької районної державної адміністрації Михайло Никитченко та голова Печенізької районної ради Лариса Ярова.

Отець Іоан проголосив молитву та освятив воду. Він наголосив, що цей день — воістину святий, тож кожен, хто від усього серця жадає прощення та очищення, обов’язково його отримає.

Тих, хто насмілився скупатися в живих водах Донця, а також всіх, хто прийшов підтримати відчайдухів, на березі річки чекали гарячий чай та плов. Усе це додавало бадьорості, енергії, гарного настрою і зробило Водохрещу й справді родинним святом і приємним спілкуванням односельців і гостей нашої громади. Бажаючих було кілька сотень, від малечі, до людей похилого віку. Люди приходили цілими сім’ями та навіть з домашніми улюбленцями.

На місці купання було забезпечено ємності з питною водою і присутність медпрацівників та служб з питань надзвичайних ситуацій, а також місцевого відділення поліції.

Печенізька селищна рада, її голова Юрій Мариненко та депутатський корпус селищної ради щиро вітають жителів і гостей громади із великим християнським святом!

Здоров’я, миру, добра і спокою кожному жителю Печенізької громади та всій Україні!