У ХАРКОВІ ВІДБУВСЯ ПЕРШИЙ ФОРУМ СТАРОСТ

ПЕЧЕНІЖЧИНУ НА ФОРУМІ ПРЕДСТАВЛЯЛИ ПЕЧЕНІЗЬКИЙ СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ОЛЕКСАНДР ГУСАРОВ ТА СТАРОСТИ ГРОМАДИ ОЛЕКСАНДР ЧУМАК, ТЕТЯНА КОСТОГЛОДОВА, НАДІЯ ШМАТЬКО Й ВІРА БЛОХА.

______________________________

У Харківській обласній філармонії, де відбувся Форум, було встановлено сім локацій, на яких представлені практики роботи місцевих рад новоутворених районів І територіальних громад регіону.

Печенізька громада презентувала виставковий композиційний модуль, який демонстрував рибне багатство водних об’єктів Печеніжчини.

Мета проведення Форуму старост – зустріч у широкому колі та обговорення нагальних проблем, обмін досвідом.

Форум, який в подальшому планується проводити регулярно, повинен стати ефективним майданчиком для спільної роботи і пошуку важливих рішень.

Під час пленарної частини заходу обговорено питання взаємодії старост і поліцейських офіцерів громад, безпеки мешканців територіальних громад. Увагу приділено інформаційно-методичному та правовому забезпеченню інституту старост, питанням координації роботи старост та взаємодії між громадами, а також формування місцевих бюджетів та лобіювання інтересів старостинських округів.

З інформацією виступили представники правоохоронних структур області, експерти з питань місцевого самоврядування. Досвідом поділилися керівники районних та місцевих рад Харківщини.

ДОВІДКОВО:

На Харківщині утворено 56 територіальних громад. Місцеві ради цих громад утворили 368 старостинських округів, призначили на посади 347 старост.