ЩОРОКУ 28 КВІТНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ ШВИДКОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

Саме працівники швидкої допомоги першими беруть на себе відповідальність за здоров’я та життя людей, в будь-який час готові прийти на допомогу хворим і травмованим. Цілодобово невідкладні та фельдшерські, лікарські та акушерські бригади поспішають на виклик, щоб надати кваліфіковану допомогу людині, яка перебуває в критичній ситуації.

Сьогодні роботу екстреної медицини Чугуївщини та Печеніжчини забезпечує одне відділення, яке має у своєму підпорядкуванні Печенізький пункт постійного базування, і 6 бригад, одна з яких «ковідна». Шість автомобілів «швидкої» забезпечені усім необхідним реанімаційним медичним обладнанням для надання екстреної допомоги соматичним хворим та постраждалим внаслідок травм. Середня кількість викликів по Чугуївському відділенню ЕМД складає 48 на добу. За рік – це приблизно 17500 викликів.

Аби швидко прибути на місце виклику діє принцип екстериторіальності, який полягає в тому, що неважливо, за яким районом бригада закріплена, у разі виникнення екстреної ситуації на місце події поїде саме та, яка опиниться ближче територіально.

Безпосередньо у Печенізькому пункті постійного базування наразі працюють 8 фельдшерів, 8 водіїв і 4 молодші медичні сестри.

Зараз медичним працівникам доводиться працювати в умовах пандемії та бути на передовій боротьби з COVID-19, працювати у небезпеці, щоб рятувати життя інших. Щодня працівники екстреної медичної допомоги роблять все можливе аби зберегти не лише здоров’я, а й шанс на повноцінне життя кожного з пацієнтів. Адже найдорожчий скарб людини – здоров’я та життя.

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ ШВИДКОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ!

В день тих, хто щодня самовіддано рятує наші життя, ПЕЯЕНІЗЬКА ГРОМАДА бажає терплячих пацієнтів, спокійних робочих змін, міцних нервів і сімейного благополуччя!

Спасибі вам, за вашу благородну і потрібну роботу!

З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ!