ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ПЕЧЕНІЗЬКОЇ ГРОМАДИ!

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ПЕЧЕНІЗЬКОЇ ГРОМАДИ!

Продовжуємо пряме й відверте спілкування.

Дякую всім тим, хто проявляє активність у своєму небайдужому ставленні до життя в громаді.

За три тижні моєї роботи Печенізьким селищним головою до мене надійшли різні звернення від вас, де відчуваються різні настрої – як з конкретним баченням вирішення проблем, так і відверте невдоволення. І я це розумію. Розумію, що, як-то кажуть, людей дістало!

Будемо тримати постійний діалог, незалежно від того, приємним він буде чи ні. Телефонуйте, коментуйте у соціальних мережах, я повинен знати про все, що відбувається у нашій громаді. Буду в своїй роботі враховувати всі ваші конструктивні пропозиції.

Тема сьогоднішньої «прямої мови» – діалог селищної ради з громадою.

Порадившись із жителями громади, депутатським корпусом, селищною радою було прийнято рішення про розширення можливостей нашого спілкування.

Оскільки серед десятитисячної Печенізької громади значну кількість жителів складають люди, які не спілкуються в Інтернеті, прийнято рішення видавати спеціальний інформаційний бюлетень. Це стане новим підходом у питанні висвітлення діяльності новоствореної Печенізької територіальної громади.

Вивчивши досвід інших громад України з цього питання, ми побачили, що так роблять ті органи місцевого самоврядування, які вміють рахувати свої кошти. Серед них – наші сусіди: Чугуївська міська рада, Куп’янська міська рада, Коломацька селищна рада, Пісочинська селищна рада та інші. Це є економним, доступним для тих, хто висвітлює свою діяльність, і зручним для жителів громади.

В інформаційному бюлетені «Печенізька громада інформує» ми будемо розповідати про роботу селищного голови, посадових осіб ради та депутатів, постійних комісій ради, виконавчого комітету, структур, які працюють на території громади; з актуальних питань життя територіальної громади, держави, а також питань економічного, соціального та культурного розвитку селища та сіл об’єднаної територіальної громади.

Головна особливість бюлетеня – відступ від традиційних підходів до подання інформації, економічний підхід, а також безкоштовне розповсюдження видання серед жителів Печенізької об’єднаної територіальної громади.

Печенізька селищна рада не ставить за мету фінансувати видавничі структури, які стали приватними, бо за друкування будь-якої інформації на своїх шпальтах вони беруть величезні кошти. Маю на увазі газети «Печенізький край» чи «Вісник Чугуївщини», де раніше безальтернативно публікувалися матеріали про життя в районі.

Так не повинно бути у сучасних умовах. Для комунікацій з жителями й гостями Печеніжчини ми створюємо власне альтернативне джерело інформації.

Інформаційний бюлетень «Печенізька громада інформує» буде випускатися у друкованому вигляді. Його електронний варіант ми публікуватимемо на офіційному сайті Печенізької селищної ради, а також через розсилки на електронну пошту, інші електронні ресурси.

Що стосується економії бюджетних коштів за публікації, приведу вам переконливі аргументи та прості математичні розрахунки.

На друкування в газеті «Печенізький край» у 2020 році (за даними єдиного веб-порталу використання публічних коштів) з місцевих бюджетів Печенізького району було витрачено 409350 грн. Одна сторінка публікацій в ній коштує 7 тисяч гривень!!!

Якщо ми будемо публікувати інформацію в ній надалі, нам потрібно заплатити газеті в рік 670 тисяч гривень! Це дуже великі кошти, яких раніше ніхто ніколи не рахував. В той час як випуск інформаційного бюлетеню обійдеться бюджетові на 450 тисяч гривень дешевше, і цей бюлетень буде об’єктивним, цікавим, розширеним тиражем – при цьому ми значно зекономимо кошти місцевого бюджету.

Рішення прийнято. Чекайте на перший випуск інформаційного бюлетеню «Печенізька громада інформує».

Наші жителі його отримуватимуть безкоштовно. Ніхто не вимагатиме від працівників бюджетної сфери передплачувати газету, відриваючи кошти від сім’ї.

Зекономлені кошти ми направимо на розвиток громади. Пропоную їх використати в наступному році для реалізації нового для громади проекту – «Громадський бюджет». Ця тема буде окремою в нашому спілкуванні.