РОБОЧА НАРАДА З НОВОПРИЗНАЧЕНИМИ СТАРОСТАМИ: ПЕРЕДАЧА ОБ’ЄКТІВ ВІД КОЛИШНІХ СІЛЬСЬКИХ РАД НА БАЛАНС ПЕЧЕНІЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ І ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ СІЛ ГРОМАДИ

Ряд організаційних і проблемних питань сільських населених пунктів громади обговорювалися під час робочої наради зі старостами Печенізької громади Тетяною Костоглодовою, Олександром Чумаком, Вірою Блохою та Надією Шматько, яку провів Печенізький селищний голова Олександр Гусаров.

Робоча нарада відбулася за участі Юрія Мариненка – першого заступника селищного голови, Лілії Подольської – секретаря ради, Ірини Теперик – керуючої справами виконавчого комітету та Владислава Лазька – начальника відділу юридичного та кадрового забезпечення.

Під час наради обговорили питання строків доопрацювання документів (передавальних та дефектних актів) щодо передачі на баланс Печенізької селищної ради об’єктів і суб’єктів соціально-культурної сфери, документації та майна колишніх Мартівської, Артемівської, Борщівської та Новобурлуцької сільських рад.

Під час наради визначено, що старости й діловоди працюватимуть у будівлях колишніх сільських рад, приймаючи жителів сіл на місцях та допомагаючи людям безпосередньо в селі вирішувати питання в межах своєї компетенції, відповідно до чинного законодавства. Селищним головою дано доручення старостам визначитися із графіками прийому громадян на місцях.

Під час спілкування обговорено питання, які потребують першочергової уваги, а таких в селах громади немало – це робота закладів освіти, медицини, культури, питання комунального господарства, пасажирських перевезень, інші.

Селищний голова Олександр Гусаров дав доручення новопризначеним старостам протягом тижня вивчити ситуацію в кожному селі з усіх напрямків та підготувати перелік проблемних питань, подавши їх разом зі своїми пропозиціями щодо вирішення, з метою спільного планування роботи та прийняття рішень.

Серед питань, вирішених відразу, – організація перевезень жителів віддалених сіл Гарашківка та Гуслівка до селища Печеніги й назад. Вказане питання вирішено за підтримки місцевого бізнесу.

Олександр Гусаров передав старостам громади посібник для щоденного використання в роботі «Радник старости».