ПЕЧЕНІЗЬКИМ СЕЛИЩНИМ ГОЛОВОЮ ОЛЕКСАНДРОМ ГУСАРОВИМ ДОРУЧЕНО ВІДПОВІДНИМ СЛУЖБАМ АКТИВІЗУВАТИ Й ПОСИЛИТИ ВИХОВНУ РОБОТУ З ДІТЬМИ‼️

🔳Резонансна подія жорстокого поводження з твариною, яка облетіла соціальні мережі та новинні Інтернет-канали України, стала приводом для термінової окремої наради під головуванням Олександра Гусарова.

🔳Нарада відбулася за участю Вадима Хорошилова – старшого дільничного офіцера поліції сектору поліцейської діяльності №1 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області, Ольги Кизим – начальника відділу освіти, молоді та спорту селищної ради, Лілії Мозгової – начальника служби у справах дітей селищної ради, Оксани Помиляйко – директора Печенізького ліцею ім. Г.Семирадського, Ілони Рибас – заступника директора з виховної роботи Печенізького ліцею ім. Г.Семирадського, Ірини Теперик – керуючої справами виконкому селищної ради.

🔳Розмова відбулася за присутністю Анастасії Рудної – учениці 9 класу Печенізького ліцею ім. Г.Семирадського та її матері Анни Рудної.

🔳Як повідомив Вадим Хорошилов, подія, на якому дівчинка-підліток знущається з кота, завдаючи йому ударів, мала місце у листопаді 2021 року у селищі Печеніги. Відеозапис викладено в соціальній мережі 25 грудня 2021 року. Відомості про подію, за ознаками ч.3 ст. 299 «Жорстоке поводження з тваринами» Кримінального Кодексу України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. За інформацією старшого дільничного офіцера поліції, дев’ятикласниця вже неодноразово перебувала в полі зору працівників поліції. Про те, що учениця тривалий час перебуває на внутрішньошкільному обліку, інформували директор та заступниця директора ліцею ім. Г.Семирадського.

🔳За результатами наради та спілкування із матір’ю й донькою фахівцям відділу освіти, служби у справах дітей, соціальним службам селищним головою дано доручення взяти родину під соціальний супровід та постійно інформувати про це особисто керівника громади.

🔳Олександром Гусаровим доручено також посилити та більш системно проводити виховну роботу з дітьми у всіх закладах освіти громади, залучивши до цієї надважливої задачі працівників ювенальної поліції, психологів, соціальних педагогів, інших фахівців. Серед задач, поставлених Олександром Гусаровим відповідним службам, які працюють у Печенізькій громаді, – максимальне залучення школярів до громадського життя, роботи в гуртках, спортивних секціях ліцеїв, гімназії, дитячо-юнацької спортивної школи, центру дитячої та юнацької творчості, закладів культури громади.

✅ПЕЧЕНІЗЬКИЙ СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ОЛЕКСАНДР ГУСАРОВ ГОВОРИТЬ: «Кримінальним кодексом України посилена відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Наразі відповідними органами проводиться досудове розслідування щодо випадку, який стався у нашій громаді. Нехай цей випадок стане уроком на все життя не лише для винуватців, а для всіх. Відповідними службами селищної ради буде посилено роз’яснювальну роботу з нашими дітьми.

На жаль, подія, яка відбулася, не є проблемою окремої громади. Це є бідою нашого суспільства у цілому й тисяч дітей, які виховуються без належної уваги та контролю з боку батьків. Сучасний світ повний жорстокості, Інтернету й вседозволеності. Виростити зрілу та відповідальну людину, будувати виховання на любові – не кожному дорослому під силу. Жорстокість породжує жорстокість. На жаль. Сьогодні Інстаграм цієї дівчини-підлітка, – це тисячі коментарів людей, які не просто осуджують, а бажають страшних речей. Ми як місцева влада, активізуємо всі механізми не лише для того, щоб винні понесли відповідальність, а в першу чергу для того, щоб надати шанс дитині та її родині зрозуміти тяжкість свого вчинку, усвідомити наслідки своїх дій, щиро покаятися й виправитись. Попереду в дівчини все життя. Окрім того, фахівці нададуть психологічну допомогу тим, хто цього потребує».