ПЕЧЕНІЗЬКУ ГРОМАДУ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАЛИ АЛЬБЕРТ КОНОНЕНКО – ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ТА КИРИЛО КЕРНЕС – ДЕПУТАТ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

До плану робочої поїздки було включено знайомство зі спортивним інфраструктурним об’єктом – стадіоном смт Печеніги, екскурсію до Краєзнавчого музею ім. Т.А.Суліми й знайомство з експозицією, присвяченою Печенігам у роки Великої Вітчизняної та Другої Світової війни, а також іншими історичними матеріалами, які є надбанням музею, що розташований в будівлі колишнього каторжного Ново-Бєлгородського централу.

Печенізький селищний голова Олександр Гусаров разом з фахівцями-краєзнавцями Людмилою Гур’євою та Григорієм Павленком ознайомили Альберта Васильовича та Кирила Геннадійовича з цікавими фактами з історії громади й матеріалами про видатних особистостей, чиє життя пов’язане з Печеніжчиною.

Під час робочого спілкування Олександр Гусаров ознайомив керівництво Харківської обласної ради з роботою проблемного об’єкту, башти Рожновського в селі Мартове.

Селищний голова та фахівці громади – перший заступник голови Юрій Мариненко, староста села Мартове Тетяна Костоглодова, директор КП «Аква» Костянтин Житеньов, зазначили, що споруда, яка забезпечує водопостачанням дитячий садок, ліцей, культурно-спортивний комплекс, містечко багатоповерхівок та значну частину приватного сектору, працює в селі більш, ніж 30 років. За цей час башта Рожновського зносилася морально, технічно та фізично й далі функціонувати не може. Для виготовлення проектно-кошторисної документації селищною радою виділено 200 тис. грн., а вартість її будівництва буде складати близько 1,5 млн. грн. Під час спілкування було зазначено, що Печенізька селищна рада та жителі села Мартове розраховують на підтримку обласної ради у вирішенні важливого питання будівництва водопостачальної мартівської споруди.

Гості села Мартове разом з мартівчанами поклали квіти до меморіалу на честь воїнів-визволителів.

Напередодні Дня матері, який цьогоріч відзначається 9 травня, керівники обласної, селищної ради, військового комісаріату поспілкувалися з Людмилою Теперик, матір’ю загиблого на Сході України захисника України Андрія Теперика. Подякували матері Героя за відданість, материнську любов і неоціненний внесок у виховання захисника незалежної України.

В храмі Різдва Пресвятої Богородиці на гостей громади чекав настоятель, протоієрей Ілля. Всі, хто завітав до храму у Великодній день, піднесли молитву за мир в Україні.