НА ЗАХИСТІ ПРАВ НЕПОВНОЛІТНІХ

На Печеніжчині осиротіла дитина. Відомості про батька у свідоцтві про народження дитини були записані зі слів матері відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України. Тобто, неповнолітню виховувала мати-одиначка. Мати дитини померла.

Коли трапляється таке горе, питання влаштування подальшої долі дитини потребує негайного вирішення і не терпить зволікань. Допомагає у вирішенні питань захисту прав дитини в межах правового поля служба у справах неповнолітніх Печенізької селищної ради. Зокрема, потрібно було відразу вирішити питання тимчасового влаштування дитини. Тому службою у справах дітей проведено відповідну роботу у цьому напрямку і дитину влаштовано до рідної тітки. Про це службою видано наказ про тимчасове влаштування.

Сьогодні на терміновому засіданні членів виконавчого комітету під керівництвом селищного голови Олександра Гусарова було вирішено питання встановлення неповнолітній статусу дитини-сироти. З набуттям такого статусу дитина отримує право на пільги. Окрім того, надання статусу – це перший крок у забезпеченні права дитини на сім’ю, оскільки, допоможе в подальшому влаштувати її до сімейних форм виховання.

Одночасно служба в справах дітей надає консультації потенційному опікуну в оформленні необхідних документів для встановлення опіки над дитиною. Сподіваємось, вже скоро дитина знайде постійний затишок у новій люблячій родині.