На пленарному засіданні 53-ї сесії Печенізької селищної ради розглянуто ряд питань, важливих для життєдіяльності нашої громади

Чергове пленарне засідання сесії відбулося під головуванням селищного голови Юрія Мариненка, за участі дванадцяти депутатів селищної ради.

Депутатським корпусом прийнято позитивне рішення та внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку населених пунктів Печенізької селищної ради на 2019 рік.

Відповідно до чинного законодавства розглянуто також ряд земельних питань у зв’язку зі зверненнями, що надійшли до селищної ради від громадян, які оформляють документацію на землю в межах населених пунктів селищної ради.
Окрім того, сесією прийнято рішення про внесення змін до селищного бюджету та додатково виділено кошти для фінансування придбання ліків мешканцям громади, які хворіють на цукровий діабет.

Також прийнято рішення про підтримку рятівників району – Печенізького районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області: з цією метою із селищного бюджету виділено кошти для придбання мотопомпи та обладнання до неї.

Окрім того, щорічну одноразову матеріальну допомогу в сумі 1810 грн. виділено дитині, позбавленій батьківського піклування, яка досягла повноліття. Згідно із законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про службу в органах місцевого самоврядування» Печенізькому селищному голові присвоєно черговий ранг посадової особи місцевого самоврядування.

Депутатським корпусом обговорено також інші питання, які стосуються життя громади, як-то, організація стерилизації та вакцинації бездомних тварин на території населених пунктів ради, а також інформування мешканців громади з питань початку опалювального сезону та взаємодії, у зв’язку із цим, з відповідними структурами, що надають послуги по контролю за експлуатацією газового обладнання.