В Печенігах вшанували воїнів-інтернаціоналістів!

14 лютого біля меморіалу на честь воїнів-інтернаціоналістів в селищі Печеніги пройшов урочистий мітинг, присвячений 31-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Вшанувати воїнів-інтернаціоналістів прийшли їх родини, колектив Печенізької селищної ради, представники трудових колективів району, активісти Печенізької районної організації ветеранів війни та праці, мешканці Печенізької та інших громад району.

З динаміків лунали пісні, народжені афганської війною. Цього дня було згадано історичні факти та події, пов’язані з перебуванням обмеженого контингенту Радянських військ в Афганістані.

Звичайно цей день – не свято. Це пам’ять, що не відпускає. Гірка пам’ять про те, що в примарному світі Афганістану полягли найкращі.

У цей пам’ятний день ветерани Афганської війни вшановують пам’ять загиблих друзів, зустрічаються у святих місцях і згадують війну, яку довелося пережити.

Звертаючись до загалу від імені воїнів-інтернаціоналістів, Володимир Бусяк – голова районної організації ветеранів війни та праці, відзначив, що в інтернаціональній місії в Республіці Афганістан має свою сторінку і Печенізький район. Афганець побажав своїм бойовим побратимам, сім’ям загиблих друзів, усім рідним і близьким міцного здоров’я, добробуту й злагоди, щасливого майбутнього, а головне – мирного неба над головою!

Завершився мітинг хвилиною мовчання та покладанням квітів.