СЬОГОДНІ ВПЕРШЕ БУЛО ПРЕЗЕНТОВАНО РЕЗУЛЬТАТИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ ПЕЧЕНІЗЬКОЇ ГРОМАДИ

За ініціативи Олександра Гусарова, Печенізького селищного голови, сьогодні вперше відбулася презентація важливого фундаментального документу – соціально-економічного аналізу Печенізької громади. Документ представлено на третьому засіданні робочої групи з розробки Стратегії розвитку.

Аналіз розроблений спеціалістами відділу економічного розвитку селищної ради Тетяною Гутовець та Оленою Ярішовою за допомогою вітчизняних та міжнародних експертів проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій» за участю Української мережі сільського розвитку спільно з Міжнародною некомерційною благодійною організацією DRA «За Європейське громадянське суспільство» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Таке якісне соціально-економічне дослідження різних сфер життєдіяльності було проведено в громаді вперше. На підставі аналізу підготовлені конкретні рекомендації про:

• перспективні напрями використання природно-ресурсного потенціалу громади та сільськогосподарських земель на користь усіх її жителів;

• можливі шляхи підвищення рівня зайнятості та створення робочих місць з використанням місцевих ресурсів;

• механізми нарощення та залучення людського капіталу села;

• запобігання негативним впливам кліматичних змін на сільськогосподарське виробництво та домогосподарства;

• легалізацію тіньового сектору економіки, розвиток сільськогосподарської кооперації та підприємств.

Також присутнім було презентовано результати соціологічного дослідження мешканців громади, яке проходило у вересні-листопаді 2021 року.

Це важливі етапи, які пройдені під час процесу створення Стратегії розвитку Печенізької громади. Наступні кроки – закінчення анкетування представників бізнесу та підготовка технічних завдань на проекти розвитку, які відповідають завданням Стратегії.