Про інспекцію димоходів у приватних домоволодіннях

Вже кілька тижнів поспіль до Печенізької селищної ради телефонують і звертаються особисто стурбовані громадяни – користувачі природним газом, з приводу подвірного обходу будинків інспекторами, котрі ніби-то повинні перевіряти обладнання, тобто, димоходи, вентеляційні канали тощо і за їх послуги ще й кошти треба сплачувати. І хоча інспектори предоставляють посвідчення, та печенізьці, зважаючи на численну кількість шахраїв, не надто їм довіряють. А тому не допускають їх ні у двори, ні у будинки, ні до обладнання. Люди запитують що це за організація і чи дійсно її представники мають право на такі дії?

Тож, повідомляємо: в Печенізькій селищній раді віднедавна зареєстровано ФОП Безпарточний Ю. В., керівник якого надав ряд установчих документів, що дозволяють його працівникам виконувати роботи з обстеження, ремонту та чищення димоходів і повітропроводів. На території селища дійсно працюють інспектори: Котляр Олена Олександрівна, Терещенко Олександр Миколайович, Чаусов Михайло Вікторович і Ткаченко Данило Юрійович, які мають відповідні посвідчення і право обстежувати обладнання та складати акти. А процедура цього заходу убезпечує домоволодіння і його господарів від нещасних випадків, пов’язаних з несправністю газового приладдя.

Відповідно до наданого підприємцем переліку договірних цін на пічні роботи для приватних домоволодінь, перевірка димоходів у приміщеннях вартує – 50 грн., вентеляційних каналів – 50 грн., прочистка димоходів і вентканалів у приміщенні приватного будинку – 65 грн. Перевірка димоходів від КГ, АГВ, ПТТ, котлів, конвекторів з закритою камерою згорання – 50 грн. Первинна перевірка димоходів – 400 грн., кожен додатковий прилад – 200 грн., виклик пічника – 80 грн.

Тож, перевірка газового обладнання у приватних домоволодіннях проводиться планово і виконують її фахівці.