ОЛЕКСАНДР ГУСАРОВ СТАВИТЬ ПЕРЕД СТАРОСТАМИ Й ФАХІВЦЯМИ ЗАДАЧІ, НА ВИКОНАННЯ ЯКИХ ЧЕКАЮТЬ ВІД ВЛАДИ ЖИТЕЛІ ГРОМАДИ

Щотижнева робоча нарада з питань, що потребують першочергової уваги від влади громади, відбулася 11 січня у Печенізькій селищній раді за участі старост Олександра Чумака, Тетяни Костоглодової, Надії Шматько та Віри Блохи, а також першого заступника селищного голови Юрія Мариненка, секретаря ради Лілії Подольської, керуючої справами виконкому Ірини Теперик та начальника відділу юридичного й кадрового забезпечення ради Владислава Лазька.

Задачі, які ставить перед старостами та фахівцями ради керівник громади Олександр Гусаров, – оперативне реагування на щоденні проблемні питання й перспективне планування роботи в громаді по всіх напрямках.

Серед першочергових задач – питання актуалізації проектів на виконання робіт по освітленню населених пунктів, будівництву та ремонту доріг комунальної власності, інших робіт та об’єктів, проектна документація на які була виготовлена й залишається актуальною на сьогодні.

Під час робочого спілкування обговорено питання діяльності комунальних підприємств «Джерело» та «Аква», подальшої їх реорганізації, покращення надання послуг населенню, благоустрій населених пунктів, вирішення проблем з госпрозрахунковою діяльністю, укладення та виконання договорів з абонентами на водопостачання, водовідведення, заборгованості абонентів по квартирній платі та інших послугах.

На робочій нараді було також визначено першочергові кроки новоствореного земельного відділу селищної ради щодо якісної роботи з приведення у відповідність до чинного законодавства документації по земельних ресурсах та земельних відносинах у громаді. Задачі, що ставить Олександр Гусаров перед фахівцями в цьому напрямку – системна взаємодія з податковою службою, дієва й результативна робота з пошуку резервів для поповнення селищного бюджету, виготовлення генеральних планів населених пунктів, розширення меж населених пунктів та ряд інших задач, від виконання яких залежатиме якість життя усієї громади та її жителів.

Окрім того, селищним головою та старостами було визначено першочергові заходи у зв’язку із погодними умовами – морозами й снігопадами, які обіцяють найближчим часом синоптики на території Харківщини й Печенізької громади.