ОДНИМ ІЗ ПРІОРИТЕТІВ У РОБОТІ СЕЛИЩНОЇ РАДИ Є ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНОГО І БЕЗПЕЧНОГО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ

У Мартівських закладах освіти ми завершили модернізацію харчоблоку. Вже сьогодні тут за розширеним меню готують смачні корисні страви завдяки оновленому харчоблоку.

Олександр Гусаров особисто контролював хід проведення робіт. По завершенню ремонту Печенізький селищний голова відвідав освітній заклад. Обговорили з керівницею дитсадочка Лесею Зайцевою та працівницями харчоблоку, які щойно випробували роботу обладнання, робочі питання функціонування харчоблоку.

Коментуючи реалізацію проєкту, Олександр Сергійович говорить: «НАСАМПЕРЕД ВКЛАДАЄМО КОШТИ У ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ. Ми піклуємося як про наших діток, так і про працівників, які їм готують смачні страви. Адже на оновленій кухні працювати зручно та приємно. А ще – безпечно й енергоефективно. Окрім того, ми забезпечимо належну гігієнічність в їдальні, необхідний температурний режим зберігання продуктів».

На модернізацію харчоблоку Мартівського ліцею з місцевого бюджету селищної ради було виділено 763 тисячі гривень.

Тут проведено повну заміну зношених комунікацій: водопровідної, каналізаційної, вентиляційної систем. Здійснено модернізацію електричної мережі, встановлено електричні автомати, замінено світильники на енергозберігаючі. Стару дерев’яну підлогу замінено на бетонну. Облицьовано керамічною плиткою в світлих кольорах підлогу та стіни. Встановлені металопластикові двері, ролети на вікні видачі їжі.

Із обладнання придбано сучасні енергозберігаючі плити для приготування їжі, холодильник, нові меблі з харчової нержавіючої сталі, в тому числі, столи для обробки різних видів продуктів, сушарки для посуду, шафи навісні, шафи для хліба, мийки, змішувачі.

Наразі харчоблок, який обслуговує Мартівський ліцей та дитячий садочок, – а це 130 дітей і 40 працівників, – працює в нових умовах.