ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Всесвітній день вишиванки – відносно нове народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня. В цьому році День вишиванки припадає на 20 травня.
В культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – чудовий приклад і підтвердження цьому.
Мешканці нашої громади залюбки підтримують традицію одягати вишиванку не тільки в День вишиванки, а й в інші свята. Підтвердженням цьому є фото? зафіксовані в Книзі рекордів Печенізького краю. Так, 24 серпня 2018 року відбулось святкування 27-ї річниці Незалежності України, на якому проводилась реєстрація земляків, що прийшли у вишиванках. Зареєструвалось 357 осіб, а «вишиванкове коло» утворили 402 особи.
Також в книгу рекордів Печенізького краю занесено рекорд, встановлений Бойко Анастасією Романівною 1935 року народження з с. Борщова. З 1949 року вона почала займатись вишиванням. Всі її роботи вишиті гладдю. За 72 роки вона вишила більше сотні робіт.