ПЕЧЕНІЗЬКА СЕЛИЩНА РАДА ТА ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА ОБ’ЄДНАЛИ ЗУСИЛЛЯ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА ВОДОНАПІРНОЇ БАШТИ В СЕЛІ МАРТОВЕ

✅Звернення Печенізького селищного голови Олександра Гусарова до Харківської обласної ради розглянуто й вирішено позитивно.

☑Проєкт будівництва башти з об’ємом 100м3 включено до першочергових заходів Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2022 рік та затверджено рішенням обласної ради від 21 грудня 2021 року.

☑Башта Рожновського, якою сьогодні користуються мартівчани, давно є проблемним об’єктом у селі, який не підлягає відновленню. Споруда забезпечує водопостачанням дитячий садок, ліцей, культурно-спортивний комплекс, містечко багатоповерхівок та значну частину приватного сектору й працює в Мартовому більш, ніж 30 років. За цей час башта Рожновського зносилася морально, технічно та фізично й далі функціонувати не може. До того ж, стара башта має вчетверо менший об’єм, ніж та, яка буде збудована.

🔳Для будівництва стратегічно важливого об’єкту в селі Мартове обласним бюджетом передбачено 70% від загальної кошторисної вартості об’єкта – 2 млн. 490 тис. грн. Співфінансування селищного бюджету складе 30% – 1 млн. 060 тис. грн. Будівництво буде здійснено у 2022 році.

✅Дякуємо Харківській обласній раді за розуміння однієї з найактуальніших проблем Печенізької громади.