НАЛАГОДЖУЄМО ДІАЛОГ ВЛАДА-БІЗНЕС

Комунікація влади з бізнесом є невід’ємною частиною побудови взаємовигідної співпраці, яка з одного боку підвищує успішність бізнесу, а з іншого – спроможність громади.

В межах розробки Стратегії розвитку Печенізької громади відбулась зустріч фахівців відділу економічного розвитку Тетяни Гутовець і Олени Ярішової з представниками найбільшого промислового підприємства в громаді ПРАТ «Фінпрофіль» Андрієм Балабко та Євгенією Гапочкою.

Компанія є частиною фінського концерну Macring Machinery, яка займається виробництвом високотехнологічного якісного обладнання із застосуванням європейських розробок. Підприємство виготовляє нестандартне обладнання на індивідуальне замовлення. А також активно експериментує із новими видами обладнання в напрямку відновної енергетики таких, як лінія для виробництва сонячних профілів. Підприємство знають далеко за межами України, адже воно експортує свою продукцію до п’ятнадцяти країн світу! ПРАТ «Фінпрофіль» також є одним з найбільших платників податків до місцевого бюджету. В ньому працює 75 працівників.

Під час зустрічі обговорили виклики для бізнесу, які виникли в умовах війни на сході України та пандемії COVID-19. Спілкувались про пошук нових ринків збуту, важливість людського ресурсу. Підприємство потребує висококваліфікованих спеціалістів робітничих професій: токарів, фрезерувальників, слюсарів, електрогазозварників. Тому заплановано спільні проєкти з профорієнтації молоді з відвіданням підприємства.

Під час обговорення Стратегії розвитку громади представники компанії внесли низку цікавих ідей з покращення комфорту та підвищення якості життя мешканців громади. Заплановано проведення анкетування серед працівників підприємства та інших спільних проєктів.

Сподіваємось, що побудова партнерських відносин, створення сприятливих умов для бізнесу стане запорукою сталого економічного розвитку, залучення інвестицій, створення нових робочих місць в громаді.